POSAO ZA 20.000 LJUDI! Putin pravi centar kojim će zadati KONAČAN UDARAC, Rusija će dominirati nad celom Zemljom!

Predsednik Rusije Vladimir Putin je tokom posete državnoj korporaciji „Energomaš“ rekao da će Kremlj izdvojiti 25 milijardi rubalja (oko 388 miliona dolara) za izgradnju Nacionalnog svemirskog centra u Moskvi u kome će se otvoriti 20.000 novih radnih mesta.

„Projekat će koštati oko 25 milijardi rubalja, a očekujemo da ćemo do 2022.godine imati nacrt centra“ izjavio je Putin i dodao “ „Želimo, i ja se nadam se da će on izgledati veličanstveno i dostojno naše svemirske industrije. Štaviše, naši naučni i obrazovni kapaciteti biće tu koncentrisani“, prenosi TAS S.

Predsednik Rusije je dodao i da veruje da ovaj centar može i mora da ima svetsku reputaciju i da će biti fascinantno za mlade stručnjake da u njemu rade, a da će se tu otvoriti i oko 20 000 novih visokostručnih radnih mesta.

Loading...

Putin je fabriku raketa Energomaš posetio na Dan kosmonautike, kojim se obeležava 12.april 1961. godine kada je u orbitu oko Zemlje lansiran sovjetski kosmički brod „Vastok I“ s majorom Jurijem Gagarinom (28), prvim svetskim kosmonautom.

Izvor: Tanjug; D.K.

Loading...

About Autor

Check Also

Evo koliku penziju će dobiti Mile Kitić !

Mile Kitić (68) već dve godine prima nemačku penziju, koja mesečno iznosi oko 1.600 evra, saznaje …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *