„MORAJU LI ČETNICI PISATI ĆIRILICOM? Najpoznatiji crnogorski komentator bez mere navijao za Budućnost, nazvao Srbe KREZUBIMA i vređao za Kosovo!

Ovakav rečnik i uvrede ne priliče profesionalcu.

Opoziciona crnogorska partija Prava Crna Gora pozvala je menadžment Javnog servisa da sankcioniše sportskog komentatora Nebojšu Šofranca zbog, kako su istakli „nevaspitanih, nesportskih i antisrpskih komentara“ koje je imao tokom prenosa utakmica ABA lige između Budućnosti i Crvene Zvezde.

„Gospodin Šofranac, umesto da kao pasionirani ljubitelj sporta i profesionalni novinar, bude prvi koji će ukazivati na etičke i sportske kodekse, kao što su fer plej i fer navijanje, te time bude primer medijske i svake druge kulture, već danima se primitivnim i vulgarnim rečnikom, ali i širenjem mržnje, obrušava na sve one koji ne misle kao on“, kaže se u saopštenju Prave Crne Gore.

Loading...

„S tim u vezi, na njegovom Fejsbuk profilu smo mogli pročitati aluzije kako su Srbi “izrodi i narod bez zuba”, kako igrači Zvezde nisu ni hteli da spavaju pred meč, već da gledaju rijaliti šou “Zadruga”, kako će Srbi izgubiti meč, baš kao što su “izgubili i Кosovo”, ali smo mogli i videti i Šofrančevo pitanje “mora li svaki četnik pisati ćirilicom?”, navode iz medijskog tima Prave.

Izvor: Alo.rs/S.M.

Loading...

About Autor

Check Also

Branio sam na smrt osuđene“ (4)

[ad_1] „Druže predsedniče, druže stalni sudija, i drugovi sudije porotnici. Svedoci smo epiloga jedne teške …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *