KOSOVO SAMO ŠTO NE EKSPLODIRA!Albanci komotno mogu da krenu u invaziju! EVO ŠTA SE DEŠAVA

Tzv. kosovska policija procenjuje da na Kosovu ima oko 200.000 komada oružja koje je u ilegalnom posedu, a u akciji legalizacije, pokrenute decembra prošle godine, do sada je podneto više od 700 zahteva, javlja RTK. Ti zahtevi podneti su u poslednja četiri meseca, a do sada je oko 300 građana dobilo saglasnost Ministarstva unutrašnjih poslova za legalizaciju oružja.

– U poslednja četiri meseca, 723 građana je iskoristilo ovu priliku i podnelo zahtev za legalizaciju, 291 su dobili saglasnost, a danas ću lično dostaviti 10 odobrenja – rekao je Izmi Zeka, zamenik ministra policije. On je naglasio da je svrha ove kampanje da se građanima “pruži mogućnost da imaju oružje u legalnom posedu prema odredbama Zakona o oružju, koji je usklađen sa direktivama EU o vatrenom oružju”.

– Od kada je počela primena ovog zakona, dogodilo se nekoliko incidenata s oružjem u legalnom posedu. Ipak, u većini incidenata oružje je bilo ilegalno, a više od 20 ljudi je ubijeno– rekao je Zeka.

Loading...

– Inicijativnom za legalizaciju oružja građanima Kosova je omogućeno da poštuju vladavinu prava – smatra Zeka, sugerišući građanima da iskoriste naredna dva meseca da to i učine.

za podnošenja zahteva za legalizaciju je 17. jun, a nakon ovog perioda ilegalno oružje biće zaplenjeno. Posedovanje ilegalnog oružja biće kažnjavano novčanom kaznom do 7.500 evra i zatvora do 10 godina, saopšteno je iz tzv. Kosovske policije, prenosi RTK.

 

Izvor: Fonet

 

 

Loading...

About Autor

Check Also

Evo koliku penziju će dobiti Mile Kitić !

Mile Kitić (68) već dve godine prima nemačku penziju, koja mesečno iznosi oko 1.600 evra, saznaje …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *