VIKILIKS OBJAVIO ŠTA PUTIN ZAISTA MISLI O KOSOVU! ISTINA JE STRAŠNA! Kada ovo čujete neće vam biti svejedno

Vikiliks je objavio depešu američkog ambasadora u Francuskoj Krega Stejpltona od 12. decembra 2006. godine o tome kako je Zapad pokušao da dobije podršku Rusije za nezavisnost Kosova.

Savetnik francuskog predsednika je tada odgovorio depešom o tome da Francuska treba da ubedi EU da Srbiji ponudi SSP bez obzira na to što nije bilo pune saradnje sa Haškim tribunalom, ali je izrazio zabrinutost zbog eksplicitne pretnje tadašnjeg ruskog predsednika Vladimira Putina da će uložiti veto na rezoluciju SB UN o Kosovu.

U ovoj tajnoj depeši piše da jedan diplomata kaže da Zapad treba da se pripremi da deluje i bez Rusa, kao i da su SAD odlučile da Srbiji ponude Partnerstvo za mir kao „podršku demokratskim snagama uoči izbora“ i da je „predsednik Boris Tadić napravio dobru osnovu za evroatlantsku budućnost Srbije“.

Loading...

– Merkelova je najpre odgovorila negativno navodeći Tadićev neuspeh da to ispuni, ali Francuska i dalje smatra da bi ponuda SSP-a mogla da napravi razliku na januarskim izborima – rekao je francuski diplomata i dodao da će Francuska onda sama predložiti SSP.

Vikiliks je šest godina kasnije objavio i tajnu depešu Hilari Klinton sa američkim ambasadama, koja je nakon postignutih dogovora 2012. godine samo četiri dana kasnije poručila svim važnijim diplomatama koji su učestvovali u pokušaju pregovora Prištine i Beograda da je „potrebno mnogo angažovanja na više frontova da se ispuni ovaj prioritet“.

 

Izvor: Espreso.rs

Loading...

About Autor

Check Also

Evo koliku penziju će dobiti Mile Kitić !

Mile Kitić (68) već dve godine prima nemačku penziju, koja mesečno iznosi oko 1.600 evra, saznaje …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *