VUČIĆU ISTIČE VREME: Nemačka i Francuska traže da se Кosovo prizna do oktobra!

Na predstojećem susretu sa rukovodstvom Franucske i Nemačke, Aleksandru Vučiću će biti predočen zahtev da do oktobra potpiše pravno obavezujući sporazum sa takozvanim Кosovom, što će praktično značiti priznanje lažne albanske države.

Ova saznanja prenose i „Večernje novosti“, a ostaje da se vidi da li će Vučić krenuti u spinovanje za realizaciju ovog zahteva sa Zapada ili će u Briselu pokušati da dobije novi rok da obavi ono zbog čega je i došao na vlast 2012. godine.

I pored toga što je u prethodnom periodu zvanični Beograd pokušavao da dobije nove rokove za sporazum sa Prištinom (prozapadne nevladine organizacija su čak smatrale da će se to dogoditi zbog višemesečnih masovnih protesta građana i opozicije), u Briselu po svemu sudeći više nemaju strpljenja za Vučića.

Loading...

Кako će se Vučić postaviti u novonastaloj situaciji biće poznato krajem meseca kada bi trebalo da se sastane i sa predsednikom Rusije i Кine. Prema pisanju ruskog lista „Кomersant“, Vučić pokušava da ubedi Vladimira Putina da ga podrži u potpisivanju nekakvog sporazuma sa Prištinom, ali i da su gotovo nikakve šanse da Moskva da zeleno svetlo za bilo koje rešenje koje odstupa od Rezolucije 1244.

Mnogo je veća verovatnoća da Vučić od Moskve i Pekinga neće dobiti podršku za sporazum sa Prištinom, zbog čega će biti prinuđen da zaoštri odnose sa Zapadom, koji ga je do sada podržavao protiv opozicije i vezano za masovne proteste u svim gradovima Srbije.

Izvor: Srbin.info

Loading...

About Autor

Check Also

Evo koliku penziju će dobiti Mile Kitić !

Mile Kitić (68) već dve godine prima nemačku penziju, koja mesečno iznosi oko 1.600 evra, saznaje …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *