PRST U OKO NOVAKU ĐOKOVIĆU! Najbolji teniser sveta OCRNJEN u teniskoj javnosti, SVE ZBOG FEDERERA

Nepotrebne izjave o Novaku, ali svakako one najviše govore o ljudima koji ih daju.

Razlog za to je nedavni sukob (mišljenja) sa Rodžerom Federerom, koji je sada dobio značajnu podršku u toj borbi za prevlast u „belom sporta“.

Podsetimo, Nole je predsednik Saveta igrača, a „seme razdora“ početkom ove sezone je bio izbor predsednika ATP-a. Igrači su bili podeljenog mišljenja da li Kris Kermod treba da ostane na najvišoj funkciji, pa je odluka preneta na tri izabrana predstavnika, a oni su glasali – da Kermod ode.

Loading...

To je najpre iznenadilo drugu polovinu uprave ATP-a, Odbor predstavnika turnira (mada sučelnici turnira pre šest meseci i sami hteli da dođe do smene na vrhu), a našli su se uvređeni i Rafael Nadal i Rodžer Federer.

Švajcarac je stari zagovornik ideje da Kris Kermod dobro vodi muški tenis, Španac je navodno neutralan po tom pitanju „jer se ne bavi politikom“, ali su obojica tvrdila da nisu bila konsultovana pre nego što se čuo glas tenisera kroz pomenuti stav Saveta igrača.

Sada je po Đokoviću, istina „sa stilom“, opleo i bivši predsednik ATP-a, Klif Drizdejl.

„Ja uopšte ne znam šta je Đokovićev motiv za celu ovu zbrku. Što se tiče njegove igre, veliki sam navijač i mnogo cenim njegov intelekt. Ponekad, naravno, nije loša stvar malo ‘promrdati’ stvar. Ali, sa druge strane, ja nikada u životu nisam čuo nijednu jedinu lošu reč za Kermodea!“, rekao je Drizdejl tokom intervjua za američki medijsku kuću ESPN.

Na tome se nije zaustavio, već se usprotivio i tome što se završni masters turnir izmešta iz Londona u Torino, za šta takođe „upire prst“ ka Novaku (koji se, prosto, zalagao za to da to nadmetanje svake godine bude na nekoj drugoj lokaciji, kako bi se tenis popularisao širom planete, a ne bio „zakucan“ za britansko tle):

„U Londonu imate odličnu halu, turnir koji funkcioniše i profitablan je, i pokazao se kao odličan primer našeg sporta. I, baš zato, nikada nisam razumeo ovu jaku želju da se stvari premeštaju. Ako nešto nije polomljeno, ne popravljaj ga!“, zaključio je Klif Drizdejl.

Novak Đoković će, izgleda, uz ovakve napade morati da se priprema za naredni turnir – masters u Madridu, koji se održava od 3. do 12. maja.

Izvor: Blicsport/S.M.

Loading...

About Autor

Check Also

SVI SU GLEDALI: Evo šta su Jelena i Novak radili na tribinama !

Otvaranje „Adria Toura“ u Beogradu je bio spektakl posebne vrste. Gledali smo najpre egzibiciju na …