Srbi ovo nikako nisu očekivali! Putin u svom govoru u Kini POMENUO SRBIJU i otkrio VAŽNU STVAR

Lepe vesti

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas, na ceremoniji otvaranja Foruma „Pojas i put“ u Pekingu, da je ideja predsednika Kine Sija Đinpinga za povezivanje ove inicijative s drugim međunarodnim intergracijama u potpunosti u skladu sa planovima Evroazijske ekonomske unije (EAEU), prenosi TAS S.

Navodi se da je Putin poručio da ova unija, u kojoj su Rusiji partneri Jermenija, Belorusija, Kazahstan i Kirgistan, teži široj saradnji sa svim zainteresovanim zemljama i inicijativama za udruživanje, pre svega s Kinom, i podsetio da će ugovor EAEU o trgovinsko-ekonomskoj saradnji s tom državom stupiti na snagu narednih meseci.

Loading...

Ruski predsednik je kazao da EAEU planira da liberalizuje ekonomske veze i s drugim partnerima.

– Već smo potpisali sporazume o slobodnoj trgovini s Vijetnamom, kao i privremeni sporazum s Iranom koji vodi uspostavljanju slobodne trgovinske zone. Slični dokumenti sa Singapurom i Srbijom u završnoj su fazi izrade – rekao je Putin.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je jutos u Pekingu otvaranju Drugog foruma „Pojas i put“, na koji ga je pozvao predsednik Kine Si Ðinping.

Na otvaranju ovog značajnog skupa, koji je okupio najviših predstavnika iz oko 40 zemalja govorili su pored domaćina predsednika Sija i Putina i prvi predsednik Kazahstana Nursultan Nazarbajev, predsednik Indonezije Džoko Vidodo i generalni sekretar UN Antonio Gutereš.

Pored učešća na ovom međunaodnom skupu, na koji je drugi put zaredom pozvan, predsednik Srbije danas će imati i važne bilateralne razgovore, pre svega s predsednikom Rusije Putinom.

Izvor: Tanjug

Loading...

About Autor

Check Also

Evo koliku penziju će dobiti Mile Kitić !

Mile Kitić (68) već dve godine prima nemačku penziju, koja mesečno iznosi oko 1.600 evra, saznaje …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *