STRAVIČNO UPOZORENJE! ALIJANSA NAM RADI O GLAVI: NATO sa Albancima OPKOLJAVA SRBIJU!

Zločinački NATO pakt zajedno sa Albancima ubrzano opkoljava Srbiju i time povećava pritisak na našu državu da se odrekne Rusije i uđe u zapadni vojni voz. 

Albanija i SAD su nedavno potpisale bilateralni sporazum o donaciji tri višenamenska borbena helikoptera „sikorski UH-60“, poznatijih kao „blek hok“, a NATO planira i da otvori avio-bazu u toj zemlji. Istovremeno zapadna alijanska planira da deo ratne mornarice, „Treću flotu“, premesti u albansku luku Drač. Stručnjaci upozoravaju da ovaj plan, kada se uzme u obzir da su sve države oko Srbije već članice ili su pod kontrolom NATO pakta, i da već postoji baza „Bondstil“ na Kosovu, ima za cilj pojačavanje pritisaka na Beograd da se odrekne Rusije i pristupi severnoatlantskom savezu.

Pojačanje kapaciteta

Američku donaciju albanskoj avijaciji potvrdila je i albanska ministarka odbrane Oljta Džačka, koja kaže da je ovo ogromna pomoć za Tiranu. Džačka je prethodno objavila i da će NATO u Albaniji otvoriti svoju bazu i to u mestu Kučovu.

Loading...

– Ta baza je prvi potpis NATO na Zapadnom Balkanu, jer će Kučovu pretvoriti u prvu vazduhoplovnu bazu NATO za ovaj region. Samo za prvu fazu radova NATO će izdvojiti 50 miliona evra, kako bi se Kučova pretvorila u bazu za opremu, logistiku, treninge i vežbe – naglasila je Džačka.

Da se nešto jako opasno sprema u regionu, potvrđuje i Demo Beriša, predsednik Matice Albanaca u Srbiji, koji ističe da je vidljivo da NATO namerava da pojača sve kapacitete u svim državama koje su oko Srbije.

– Prosto rečeno, oni spremaju svoje baze. Opšte je poznato da će praviti avio-bazu u Albaniji, da će Treća flota biti u Draču. Lagano se približavaju državama bivšeg Sovjetskog Saveza – kaže Beriša.

Komentarišući sve ove navode, Predrag Ćeranić, dekan Fakulteta za bezbednost u RS, kaže da NATO pakt očigledno demonstrira silu i pritiska Srbiju ne bi li je „progutao“.

NATO se udružuje sa protivnicima Srbije pa će potezi koje povlači biti kontraproduktivni. U to nema nikakve sumnje. Srbi su ponosit narod koji se nikada nije povlačio pred nadmoćnijim protivnikom, pogotovo onim koji hoće da ih ponizi. To nisu učinili ni u ratu sa NATO, koji su već vodili. Geopolitičke prilike su sada drugačije nego devedesetih godina, bitno su povoljnije po nas. Više se niko neće usuditi da bombarduje Srbiju, a kako se bore na kopnu, Srbi su pokazali mnogo puta, pa i u bici za Košare – podvlači Ćeranić.

Treba nam protivteža

Ivan Kostić, član Odbora za Srbe u regionu, kaže da će SAD uvek biti na strani Albanaca i lažne države Kosovo.

– Srbija treba da dozvoli Rusiji da ima svoju vojnu bazu u našoj državi. Jedino uz njihovu pomoć i sa jakom srpskom vojskom možemo dugoročno obezbediti suverenitet i teritorijalni integrotet – zaključuje Kostić.

 

Izvor: Srbija Danas/Informer

Loading...

About Autor

Check Also

Evo koliku penziju će dobiti Mile Kitić !

Mile Kitić (68) već dve godine prima nemačku penziju, koja mesečno iznosi oko 1.600 evra, saznaje …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *