SPREMITE SE! Stiže nam velika promena vremena: Danas nas očekuje šok!

Kalendarski smo sve bliži početku zime, a vremenske prilike su i dalje mešovite. Košava je prestala da duva, za nama je izuzetno kišovit dan. Jutros se zabeleo Kopaonik, a da li će ovih dana i u Beograd da stigne zima, i kakvo nas vreme očekuje, saznajemo od meteorologa Đorđa Đurića.

Veliki preokret sledi danas kada će temperatura biti osetno niža od jučerašnje.

Loading...

Danas će duvati prolazno jak severozapadni vetar, a očekuje se i kiša, dok će u planinskim predelima padati sneg. Ipak, posle podne će doći do razvedravanja.

– Temperatura će se kretati od 7 do 11 stepeni, s tim što se maksimalna očekuje tokom jutra, dok će tokom dana temperatura biti u padu – dodaje Đurić.

Drugog dana vikenda biće vedro, ali hladno, a temperatura će se kretati između 4. i 8. podeoka.

– U Beogradu će maksimalna temperatura biti 6 stepeni, a biće i mraza, što znači da će temperatura ujutru biti ispod nule – objašnjava Đurić.

Posle podne i uveče doći će do povećanja oblačnosti, što će biti uvod u jače naoblačenje koje će uslediti u ponedeljak.

– Prvog dana naredne sedmice očekuje nas naoblačenje sa kišom i jak vetar koji će krajem dana biti u skretanju na severozapadni. Termometar na živi će pokazivati od 5 do 11 stepeni, a temperatura će biti u padu prema večeri, tako da će kiša usled zahlađenja preći u sneg u brdsko planinskim predelima, južno od Save i Dunava, dok se u Vojvodini očekuje prestanak padavina – rekao je Đurić.

U utorak će biti hladno i oblačno ujutru, sa padavinama, osim u Vojvodini u kojoj će biti sunčano. U toku dana i u ostatku Srbije dolazi do razvedravanja. Temperatura će varirati između 3 i 6 stepeni, i može se reći da će biti „u skladu sa kalendarom“.

Sreda donosi hladno vreme, ali kišobrani neće biti potrebni.

– U sredu nas očekuje suvo i prohladno vreme sa maksimalnom temperaturom oko 5 stepeni – kazao je Đurić.

Sve one koji još nisu spremni za zimu obradovaće porast temperature u drugom delu naredne sedmice.

– Nakon nekoliko hladnijih dana,u drugom delu naredne sedmice očekuje se porast temperature. Biće i preko 10 stepeni što je iznad proseka za ovo doba godine – zaključio je Đurić.

 

Izvor: Espreso.rs/Blic

Loading...

About Autor

Check Also

Branio sam na smrt osuđene“ (4)

[ad_1] „Druže predsedniče, druže stalni sudija, i drugovi sudije porotnici. Svedoci smo epiloga jedne teške …