SJAJNA VEST! Stiže nam poklon od Putina i Erdogana za Božić! Ovo će vas oduševiti!

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan potvrdio je da će gasovod „Turski tok“ biti svečano pušten u rad 8. januara 2020. godine u Istanbulu. Erdogan je to rekao na ceremoniji pokretanja drugog gasovoda TANAP, preko kojeg će gas iz Azerbejdžana dolaziti do Turske i Evrope, a za Srbiju je svakako simbolično što je strateški važan projekat početi da radi baš na drugi dan najvećeg pravoslavnog praznika Božić.

Prethodno je portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao da će ruski predsednik Vladimir Putin posetiti Tursku u prvoj nedelji januara naredne godine, prenosi TASS.

Loading...

– Predsednici Rusije i Turske sastaće se povodom završetka radova na „Turskom toku“. Oni će, takođe, razgovarati o bilateralnim odnosima – naveo je Peskov.

„Gasprom“ je 19. novembra saopštio da su oba kraka gasovoda „Turski tok“ napunjena gasom.

Trasa „Turskog toka“ kroz Srbiju, kako je naš list nedavno pisao, gotovo je završena, od Bugarske do naše granice s Mađarskom. Kada gasovod profunkcioniše, Srbija će ubirati velike prihode od tranzita ruskog gasa ka Evropi, a biće nam dugoročno rešen i problem snabdevanja za domaće tržište.

Funkcionisanje „Turskog toka“ biće i jedna od glavnih tema razgovora predsednika Srbije i Rusije Aleksandra Vučića i Vladimira Putina u Sočiju 4. decembra. Razgovaraće se, naravno, i o Kosovu, a očekuje se da će dvojica lidera pričati i o špijunskoj aferi koja je nedavno potresla Srbiju i drugim gorućim temama.

 

Izvor: Republika.rs

Loading...

About Autor

Check Also

Evo koliku penziju će dobiti Mile Kitić !

Mile Kitić (68) već dve godine prima nemačku penziju, koja mesečno iznosi oko 1.600 evra, saznaje …