Srbi su danas organizovali parastos zbog kojeg su se ZAPALILE AMBASADE, Amerikanci i Britanci besne, traže velike kazne! (VIDEO)

[ad_1]

AUTOR:

DATUM I VREME:
10.03.2019. 20:37

Loading...

Povodom obeležavanja godišnjice hapšenja četničkog komandanta Draže Mihailovića nakon Drugog svetskog rata, koje je danas u Višegradu organizovao Ravnogorski pokret, Ambasada SAD u BiH saopštila je na Tviteru da je „užasnuta izveštajima o pretnjama i nacionalističkoj retorici tokom današnjeg događaja“.

Višegrad, Foto: screenshoot

– Takvo ponašanje je neprihvatljivo. Očekujemo od relevantnih institucija da preduzmu neophodne korake, pozabave se tim pretnjama i učine da oni koji su krivi odgovaraju – objavljeno je na tviter nalogu Ambasade SAD u BiH.

Ambasador Velike Britanije u BiH Metju Fild je na istoj društvenoj mreži napisao da su u Višegradu viđene „šokantne scene“.

– Šokantne scene u Višegradu. Mora da je uznemirilo mnoge širom BiH. Nadam se da će vlasti sprovesti punu istragu. Govoru mržnje nije mesto u modernom društvu. Krajnje je vreme za okretanje budućnosti, s odgovarajućim poštovanjem za sve strane – napisao je Fild.

​Ravnogorski pokret Višegrad organizovao je u tom gradu parastos i polaganje cveća na spomeniku četnikom komandantu, generalu Jugoslovenske vojske u otadžbini Draži Mihailoviću, povodom godišnjice njegovog hapšenja nakon Drugog svetskog rata.

On je uhapšen u okolini Višegrada.

Fena navodi da su ranijih godina pripadnici Ravnogorskog pokreta takve skupove organizovali 13. marta, a jutrošnje okupljanje počelo je u 8 sati na Trgu palih boraca u Višegradu.



[ad_2]
Source link

Loading...

About ekskluzivnevesti

Check Also

Evo koliku penziju će dobiti Mile Kitić !

Mile Kitić (68) već dve godine prima nemačku penziju, koja mesečno iznosi oko 1.600 evra, saznaje …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *