OTVORENE PRETNJE STIŽU IZ PRIŠTINE: Tači pokreće VOJSKU I POLICIJU, a traži i REFERENDUM

Tači je naveo da je podela Kosova stara srpska ideja, ali da se to neće dogoditi

Takozvani kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je da će tzv. Kosovo „na pretnje iz Srbije“ odgovoriti vojskom i policijom, kao prava država.

– Kao vrhovni komandant Kosovskih bezbednosnih snaga kažem, (tzv.) Kosovo će direktno odgovoriti na svaku pretnju Srbije. Odgovoriće vojskom i policijom ako Srbije ne prestane s ratnohuškačkom retorikom – rekao je Tači.

Loading...

On je naveo da je podela Kosova stara srpska ideja, ali da se to neće dogoditi.

– Beskompromisno ćemo štititi naš integritet i nezavisnost – rekao je Tači.

Prema njegovim rečima, o sporazumu s Beogradom odlučivaće se na referendumu, a potrebna je i dvotrećinska većina u skupštini, odnosno glasovi 80 poslanika.

Ne verujem da postoji poslanik koji bi glasao protiv pripajanja (Preševske) Doline s (tzv.) Kosovom – rekao je Tači, koji je ideje o međunarodnoj konferenciji o tzv. Kosovu i Balkanskoj uniji nazvao opasnim.

To neću dozvoliti, rekao je Tači i naveo da je tzv. Kosovo suočeno sa procesom koji je tražila međunarodna zajednica i potrebom lažne države Kosovo i Srbije za priznavanje i dijalog. Tači je rekao da je protiv međunarodne konferencije o tzv. Kosovu – jer to podrazumeva da se i Rusija uključi, i dodao da je dobro što je ta tema zatvorena.

– Otvorena je i ideja o Balkanskoj uniji. To je bila opasna ideja. Za nas važi Evropska unija. Naša budućnost su NATO i EU – ta unija, ali ne i regionalna unija. To je nedopustivo – rekao je Tači.

 

Izvor: Tanjug

Loading...

About Autor

Check Also

Evo koliku penziju će dobiti Mile Kitić !

Mile Kitić (68) već dve godine prima nemačku penziju, koja mesečno iznosi oko 1.600 evra, saznaje …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *