PUTIN VODIO AKCIJU PROTIV NATO-a 1999.GODINE: Rusi ZAUZELI Aerodrom u PRIŠTINI

Film “Balkanska međa”, u kojem glumi Miloš Biković, inspirisan je stvarnim događajem iz 1999. godine kada su ruski padobranci zauzeli “Slatinu”.

– Predsedniku Rusije Vladimiru Putinu, koji mi je pre nekoliko meseci uručio Medalju Puškina, rekao sam da nas u toku 2019. čeka veliki film u srpsko-ruskoj koprodukciji, na šta mi je odgovorio da je on, takođe, u tome učestvovao – otkrio je glumac Miloš Biković.

– Čudno me je pogledao kada sam mu rekao da znam da je i on u tome učestvovao. Posle sam tek shvatio da je imao na umu samu akciju na Aerodromu „Slatina“, kada je bataljon ruskih padobranaca zauzeo aerodrom u Prištini, a ja sam mislio da se njegove reči odnose na to da je podržao film – ispričao je Biković.

Loading...

Susret sa Vučićem
Aerodrom „Slatina“ zauzeli su 12.juna 1999. godine ruski specijalci koji su izveli neverovatan marš sa teritorije BiH kako bi stigli pre NATO trupa. Kada su vojnici NATO došli do aerodroma, zateklo ih je iznenađenje, jer je ceo bio pod kontrolom Rusa, koji su sa oružjem u rukama čekali. Posle dugih pregovora sprečen je direktan sukob Zapada sa Rusijom, a nekoliko godina kasnije i poslednji ruski vojnik je napustio Kosovo.

Biković je ispričao da se kao umetnik sa privremenim radom u Rusiji, ponaša odgovorno prema svojoj zemlji, te se osvrnuo na susret sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Moskvi.

– Neću imati problem u budućnosti da, koliko god je to u mojoj moći, pomognem bilo kom legitimnog predstavniku naše zemlje. Već sam više puta to rekao, ali evo ponoviću, sa Vučićem sam razgovarao o srpsko-ruskoj saradnji u oblasti kulture. Možda će zvučati preteciozno, ali verujem da sam dobro upoznat sa zaista velikim mogućnostima koje postoje na tom polju i sa zadovoljstvom radim na promociji mojih kolega, u nadi da će biti što više posla za tako talentovane ljude – objasnio je Biković.

Ljudi menjaju imidž Srbije
Film „Balkanska međa“ u kome Biković igra jednu od glavnih uloga, biće premijerno prikazan uoči 20 godina od NATO bombardovanja. Glumac je rekao da nije siguran koliko jedan, pa čak i više filmova, može promeniti formiranu sliku o našem narodu nastalu pod različitim političkim uticajima.

– Verujem da naši naučnici, mladi, pametni ljudi, a pre svega i sportisti poput mog prijatelja Novaka Đokovića, svakog dana menjaju imidž Srbije nabolje – istakao je mladi glumac

 

Izvor: Srbija Danas/ Telegraf

Loading...

About Autor

Check Also

Evo koliku penziju će dobiti Mile Kitić !

Mile Kitić (68) već dve godine prima nemačku penziju, koja mesečno iznosi oko 1.600 evra, saznaje …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *