KOMŠIJE, HTELI STE U NATO, OVO SU POSLEDICE! RUSIJA RAZMEŠTA ZVERI, TU-22M3 na Krimu odgovor na rakete u Rumuniji!

Raspoređivanje ruskih bombardera dalekog dometa Tu-22M3 na avio-bazi na Krimu predstavlja odgovor na razmeštanje američkog protivraketnog sistema u Rumuniji, budući da je time drastično izmenjen balans snaga u regionu, izjavio je šef odbrambenog komiteta Saveta federacije Rusije Viktor Bondarev

– Razmeštanje američkog protivraketnog sistema u Rumuniji predstavlja ozbiljan izazov zbog kojeg je rusko Ministarstvo odbrane donelo odluku da na Krimu razmesti bombardere Tu-22M3, koji su u stanju da nose rakete – pojasnio je.

Bondarev je takođe naveo i da je od trenutka povratka Krima u sastav Ruske Federacije drastično izmenjena situacija sa vojnim prisustvom na poluostrvu.

Loading...

– Tamo se sada nalazi jaka grupacija ruske vojske, koja se konstantno pojačava. Trenutno su razmešteni raketni sistemi S-300, S-400, Buk-M2, Pancir-S1, kao i Iskander i to u dve modifikacije. Pored toga, tamo su i obalski raketni sistemi Bal i Bastion, koji su opremljeni najsavremenijim hipersoničnim raketama. Razmeštene su i podmornice Novosibirsk i Rostov-na-Donu – precizirao je on.

Prema rečima Bondareva, takav raspored snaga ne daje ni najmanju mogućnost potencijalnom protivniku da pomisli da napadne na Rusiju iz tog pravca.

– Crnomorska flota je danas ozbiljan zaštitnik jugozapadne Rusije – ocenio je.

Bondarev je takođe rekao i da se paralelno sa izgradnjom nove infrastrukture ruskih snaga na Krimu povećava i borbena gotovost same vojske koja je razmeštena na tom poluostrvu.

– Da nije došlo do operativnog povratka Krima i Sevastopolja u sastav Ruske Federacije, te teritorije bi završile pod protektoratom Amerike. SAD bi munjevitom brzinom razmestile tamo svoje borbene komplekse – ukazao je.

Bondarev je naveo i da u slučaju da Krim nije bio vraćen u sastav Ruske Federacije, Amerika bi u slučaju rata mogla da minira dno Bosfora i time spreči izlazak ruske mornarice, kako bi izvršavala borbene zadatke.

– Danas je to isključeno. Kompleksi Iskander kontrolišu celokupnu obalu Crnog mora, uključujući i Bosfor. Nijedan protivnik više nije u stanju da blokira rusku flotu – zaključio je.

Izvor: rs.sputniknews.com

Loading...

About Autor

Check Also

Evo koliku penziju će dobiti Mile Kitić !

Mile Kitić (68) već dve godine prima nemačku penziju, koja mesečno iznosi oko 1.600 evra, saznaje …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *