OVO JE RUSKI METOD ZA POVRATAK SRPSKIH SNAGA NA KOSOVO: Ako Albanci krenu na Srbe, evo šta ih čeka

Svaki prelazak i ulazak Srba na Kosovo i Metohiju, kako bi zaštitili preostale Srbe ne mora značiti sukob sa NATO paktom, smatra novinar, pisac i vojno-politički komentator Miroslav Lazanski

– Marić i ja da pređemo u patikama, farmerkama i košuljama, je l’ to sukob sa NATO? Nije! Hajde malo da učimo iz nekih drugih, svetskih primera. Evo, recimo, Rusi na Krimu 2014. godine nisu uopšte imali oznake ruske vojske. Je l’ mogao neko da ih optuži? Niko! Naravno, ruska pozicija je znatno drugačija – objasnio je vojno-politički komentator u emisiji „Dobro jutro Srbijo“ na Hepi televiziji.

Lazanski je rekao da se civilna zaštita može reaktivirati u južnoj srpskoj pokrajini i da su toga Albanci na Kosovu i Metohiji svesni, te zbog toga dižu galamu.

Loading...

Govoreći o platformi Prištine za pregovore, Lazanski smatra da je to ultimatum.

– Ako tu platformu razumemo kao neku vrstu visoko podignute lestvice, da li ona pruža mogućnost neke vrste trgovine, videćemo… Beograd je jasno rekao da nema daljeg dijaloga bez ukidanja taksi, a platforma je to samo još više „zakucala“ – objasnio je on.

Lazanski ističe da niko iz međunarodne zajednice nije osudio pomenutu platformu, ali nije ni osudio.

– I takse i platforma, sve je to doneto da se ne bi razgovaralo. Teško je povući Albancima takse, to ima refleksiju na njihovu unutarpolitičku scenu. Oni su se zacemetirali u svom stavu, a amerikanci vidimo da nisu nešto zainteresovani – smatra on.

 

Izvor: Srbija Danas

Loading...

About Autor

Check Also

Evo koliku penziju će dobiti Mile Kitić !

Mile Kitić (68) već dve godine prima nemačku penziju, koja mesečno iznosi oko 1.600 evra, saznaje …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *