VELIKA JE ŠANSA DA NAM SE PRIBLIŽAVA MASIVNA VANZEMALJSKA LETELICA! Veća je od planete Zemlje, VREME JE ZA PANIKU!

Nova studija otkriva da brzi „radio rafali“, neki od najtajanstvenijih signala koje su astronomi presreli zapravo mogu biti rezultat vanzemaljskih sondi veličine Zemlje

Nova studija tvrdi da zagonetni signali koji dolaze iz udaljenih galaksija u svemiru mogu biti dokazi naprednih svemirskih sondi koje su izgradile napredne vanzemaljske civilizacije.

– Brzi „radio-rafali“ veoma su svetli s obzirom to da je njihovo trajanje kratko i nastanak na velikim udaljenostima, a mi nismo identifikovali mogući prirodni izvor s bilo kakvom sigurnošću – rekao je teoretičar Avi Loeb iz Astrofizičkog centra Harvard-Smithsonian.

Loading...

U novoj studiji, stručnjaci su utvrdili da „curenje“ iz predajnika može rezultirati krajnje kratkim bleskovima koje su detektovali naučnici na Zemlji, dok se vanzemaljske sonde, njihov planeta domaćin, njihovo Sunce i galaksija kreću u odnosu na naš planet.

Teško je to dokazati, ali postoji mogućnost, iako se ova nova studija zasniva na spekulacijama. Naime, stručnjaci iz Harvard-Smithsoniana kažu da je ovo objašnjenje zasniva isključivo na zakonima fizike.

Iako je takva tehnologija daleko iznad onoga što bi danas čovečanstvo moglo napraviti, napredne vanzemaljske civilizacije na drugim mestima u svemiru možda su već razvile takvu naprednu tehnologiju.

Zagonetne brze radio-rafale, zvane FRB, astronomi su presreli 2007. godine, a veruje se da potiču iz jedne udaljene galaksije. Nauka još nije precizno odredila njihovo poreklo, a jedan od uzroka mogli bi biti vanzemaljci.

Nova studija objavljena u časopisu „Astrophisical Journal Letters“ ispituje izvodljivost izgradnje radio-predajnika koji je dovoljno snažan da se može opažati sa Zemlje.

Zapravo, naučnici su zaključili da odašiljači na solarnu energiju mogu stvoriti dovoljno energije da bi ih drugi mogli primetiti.

Osim toga, stručnjaci ukazuju da sistem hlađenja na osnovu vode može omogućiti da tako masivan uređaj izdrži ekstremne temperature.

Zašto bi, međutim, neko uopšte gradio takav instrument, pitaju su se stručnjaci?

Oni tvrde da je najuverljivija upotreba takve snage zapravo – pokretanje međuzvezdanih svetlosnih putovanja. Količina uključene energije bila bi dovoljna da se potroši milion tona.

– To je dovoljno velika energija za prevoz putnika preko međuzvezdanih ili međugalaktičkih udaljenosti – dodao je Loeb.

Naučnici smatraju da će se „vanzemaljska sonda“ oslanjati na stabilan odašiljač, a sa Zemlje bi se to videlo samo kao krajnje kratak „blesak“, upravo ono što se vidi kada se presretne FRB.

Na pitanje veruje li zaista da brze radio eksplozije uzrokuju vanzemaljci, on je odgovorio:

– Nauka nije stvar verovanja, to je stvar dokaza. Odlučivanje o tome što je verovatno ispred vremena ograničava mogućnosti. Valja vagati i analizirati ideje kako bi krajnji podaci imali poslednju reč.

(VIDEO) NASA sakrila snimak gigantskog NLO kraj Saturna
Prema rečima ufologa i penzionisanog komandanta američke vojske Boba Deana, fotografije koje je NASA objavila iz misije Voyager na Saturn 1980. godine pokazale su divovski „svetlosni izvor“ smešten pored tog gigantskog planeta.
Zaista je neverovatno da je NASA sakrila fotografije od javnosti. Dean kaže da postoje i fotografije snimljene u Apollo misijama na Meseca koje nikada nisu puštene u javnost. Više vlada, poput Rusije, pozivaju na međunarodnu istragu o tome gde su nestale fotografije, snimke i Mesečeve stene.

Dean je primio fotografije koje je upotrebio u svojim predavanjima od svog dobrog prijatelja, pokojnog Normana Bergruna, naučnika i inženjera u NASA „Ames istraživačkom centru“ i Lockheeda Martina koji je, takođe, bio deo NASA programa.

Fotografija „svetlosnog izvora“ poteče iz Bergrunove knjige „The Ringmakers of Saturn“. Dean kaže da se Bergrun kasnije u životu frustrirao jer je NASA odlučila da sakrije šta su snimili kraj Saturna, pa je zato napisao knjigu.
​Bergrun je čak morao napustiti zemlju kako bi objavio knjigu. Danas je Bergrunovu knjigu teško pronaći i košta više hiljada dolara.

Foto: Pixabay.com

Izvor: Dnevno.hr

Loading...

About Autor

Check Also

Branio sam na smrt osuđene“ (4)

[ad_1] „Druže predsedniče, druže stalni sudija, i drugovi sudije porotnici. Svedoci smo epiloga jedne teške …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *