Vučić pozvao telefonom Hrvata koji kaže da strane službe stoje iza protesta u Beogradu: Prvi čovek Zagreba za krizne situacije otkrio detalje razgovora

Kalinić je komentarisao proteste u Beogradu i ocenio da iza protesta stoje strane obaveštajne službe, posle toga je nazvao predsednik Srbije

Neobična „prepirka“ izbila je između predsednika Srbije Aleksandra Vučića i šefa kancelarije Grada Zagreba za krizne situacije Pavla Kalinića. Povod svemu je gostovanje Kalinića na regionalnoj N1 televiziji.

Naime, Pavle Kalinić je, gostujući u ponedeljak u zagrebačkom studiju N1 televezije, komentarisao proteste u Beogradu i ocenio da iza protesta stoje strane obaveštajne službe.

Loading...

– Iza toga ne verujem da stoji ekipa iz Dveri ili Dragan Đilas ili Vuk Jeremić. Tu verovatno postoji pomoć sa strane da se dovede Vučić u red, da radi ono što se traži od njega – da radi ili će dovesti novu ekipu koja će bolje slušati – rekao je između ostalog Kalinić.

Vest je brzo stigla do srpskog predsednika, koji je Kalinićeve reči prokomentarisao na jučerašnjoj konfereniciji za novinare posle susreta sa predsedavajućim Predsedništva BiH Miloradom Dodikom..

– Što se tiče tog Pavle Kalinića, ne znam ni ko vam je to, da vam pravo kažem. Ja ne gledam hrvatske medije, meni samo kad kažu da se oni mnogo raduju mojoj propasti, ja znam da sam nešto dobro učinio za Srbiju. Nemam pojma što oni pričaju. Umešanost stranih službi? Pa, slušajte ljudi, ako vi mislite da sve druge zemlje ovoga sveta stoje i gledaju što se događa – neka stoje i gledaju – kazao je Vučić.

Ipak, Vučić je kasnije potražio Kalinićev telefonski broj te ga je lično kontaktirao. Potvrdio je to za N1 sam Kalinić.

– On je prvo komentarisao pa je tek onda pogledao emisiju koja je bila snimana u Zagrebu, nakon toga smo se čuli, popričali, izgladili nesporazume. U svakom slučaju je jedna vrlo prijatna osoba, s obzirom da smo pre nekih 30 godina bili na bitno različitim stranama. Jedno jako prijatno iznenađenje za mene – rekao je Kalinić.

Na pitanje je li možda dogovorio neki susret uživo, Kalinić je odgovorio: Možda u budućnosti.

Izvor: Telegraf.rs/N1

Loading...

About Autor

Check Also

Evo koliku penziju će dobiti Mile Kitić !

Mile Kitić (68) već dve godine prima nemačku penziju, koja mesečno iznosi oko 1.600 evra, saznaje …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *