CECA JE ’99. IZBEGLA SMRT! Bila je sa Arkanom u hotelu Jugoslavija i NATO je hteo da gađa pravo u njih! Samo je jedan razlog zašto su ostali živi!

Pevačica je ostala je živa samo zahvaljujući grešci koja se potkrala vojnicima NATO.

Prema pisanju norveških novinara, tokom bombardovanja NATO-a 1999. godine pevačica Svetlana Ceca Ražnatović ostala je živa samo zahvaljujući grešci koja se potkrala vojnicima NATO.

Ovaj podatak otkrili su pre nekoliko godina norveški izveštači Hans Peter Os i Rolf Videroe u svojoj knjizi Ratni heroj – unutar tajne Norveške.

Loading...

Oni navode da je u noći kada je u sklopu akcije „Milosrdni anđeo“ bombardovana kineska ambasada u Beogradu, meta zapravo bio Željko Ražnatović Arkan, koji se u tom trenutku nalazio sa Cecom u hotelu Jugoslavija.

“Bombardovanje kineske ambasade izazvalo je veliki međunarodni diplomatski skandal. Meta napada trebalo je da bude hotel Jugoslavija i Željko Ražnatović Arkan”, tvrde autori knjige, koji dalje objašnjavaju i kako je do greške došlo.

Naime, Željka Ražnatovića su prema rečima autora knjige smatrali legitimnom metom jer je protiv njega u Hagu bila podignuta optužnica za ratne zločine.

Tog 7. maja 1999. godine, rakete su istovremeno pogodile hotel u kojem su bili Ceca i Arkan, ali i kinesku ambasadu na Novom Beogradu, udaljenu svega nekoliko stotina metara od ambasade.

Iako su imali prave podatke o kretanju Ražnatovića, Amerikanci su, kako pišu norveški novinari, pogodili ambasadu greškom jer su koristili stare mape. Raketama su razorili ambasadu ubivši pri tom tri službenika.

 

Izvor: Alo.rs

 

Loading...

About Autor

Check Also

Branio sam na smrt osuđene“ (4)

[ad_1] „Druže predsedniče, druže stalni sudija, i drugovi sudije porotnici. Svedoci smo epiloga jedne teške …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *