ISTRAGA O UBISTVU JELENE MARJANOVIĆ OKONČANA! Posle tri godine pronađen je najjači dokaz! Postoji NOVI PROBLEM

Zoran dao svoje objašnjenje

Veštačenje tragova krvi ubijene Jelene Marjanović iz njenog „mercedesa“, koje je završeno tek nedavno posle tri godine istrage, nije moglo da baci novo svetlo na ovaj zločin! Udovac Zoran Marjanović objasnio je kako je krv tu dospela.

Do kraja istrage protiv Jeleninog muža Zorana Marjanovića preostalo je da se, eventualno, veštači trag stope kod kanala u Crvenki, gde je 2. aprila 2016. ubijena pevačica. Međutim, s obzirom na dodatna veštačenja koja su već urađena po nalogu Apelacionog suda, čini se da su optužbe protiv Marjanovića i dalje klimave!

Loading...

Dok Zoranovi branioci zadovoljno trljaju ruke, ubeđeni da dokaza nema, tužilaštvo sa svoje strane smatra da ima, i da je optužnica u potpunosti potvrđena. Do kraja istrage trebalo bi ponovo da se sasluša mala Jana (7), Zoranova i Jelenina ćerkica, pošto je ocenjeno da je prvi put saslušana protivzakonito, bez prisustva punomoćnika.

Osim toga, ostalo je i da se vidi da li će tužilaštvo da prihvati predlog Marjanovićevih branilaca i ponovo veštači trag stope, pronađen sa druge strane kanala u kojem je pevačica ubijena i dalje nepoznatim oruđem. Prvim veštačenjem je, naime, utvrđeno samo da taj trag ne pripada Zoranu i na tome se završilo.

Međutim, njegovi advokati su insistirali da se veštaci precizno izjasne o svim karakteristikama traga i broju obuće, pošto tvrde da je to nesumnjivo „potpis ubice“. Ukoliko tužilaštvo ne prihvati taj predlog, može se očekivati da će ubrzo „preciziranu“ optužnicu ponovo dostaviti sudu na ocenu. Tek ako je potvrde Viši i Apelacioni sud, suđenje bi moglo da počne.

Irena Bjeloš, portparolka Višeg tužilaštva, istakla je da još nije odlučeno da li će tužilaštvo prihvatiti predloge Marjanovićevih branilaca.

– Što se nas tiče, istraga je u najbitnijim elementima okončana, imajući u vidu dopunska veštačenja koja su u potpunosti potvrdila navode iz optužnice – izjavila je Irena Bjeloš.

Na drugoj strani, advokat Nikola Dumnić, jedan od Marjanovićevih branilaca, kaže da su svi nestrpljivi da se na ovaj slučaj konačno stavi tačka i da se prestane sa silnim spekulacijama koje su ga pratile.

– I mi advokati i celokupna javnost želimo da se trogodišnja agonija što pre privede kraju. Odgovorno tvrdim da ni posle dopunskih veštačenja nismo saznali ništa više nego pre. I dalje ne vidim nijedan dokaz protiv Marjanovića, čak nam pojedini detalji idu dodatno u korist – prokomentarisao je Dumnić.

Podsetimo, Apelacioni sud je u septembru vratio optužnicu protiv Marjanovića na dopunu zbog niza manjkavosti s nalogom da se sedam „najklimavijih“ dokaza preciziraju ili prvi put urade. Tako je konačno veštačen biološki trag ogrebotine sa Zoranove desne ruke (posle više od dve godine, op. aut.), gde nisu nađeni tragovi Jeleninog DNK.

To je, po mišljenju Marjanovićevih branilaca, krucijalan dokaz koji mu ide naruku i potvrđuje da ga Jelena nije povredila u samoodbrani. Veštačenje Zoranovog telefona, ali i bicikliste Milana Radića, koji je svedočio da je kobnog dana u Crvenki video dvoje ljudi kako se spuštaju od nasipa ka kanalu, takođe nije donelo ništa novo.

Samo pretpostavke

– Veštak je u dopunskom mišljenju naveo da ‘pretpostavlja’ da se biciklista mogao sresti sa Jelenom na nasipu, na osnovu kretanja njihovih telefona. Međutim, nije mogao da se izjasni o mogućnosti da se sretne sa Zoranom, jer je Marjanovićev telefon u tom trenutku bio isključen – ističe Dumnić i dodaje:

– Vrlo je važno što sudski veštak nije mogao da potvrdi tvrdnju iz optužnice da je Marjanović namerno isključio telefon, već je naveo da je njegov telefon bio u ‘specijalnom modu’.

Što se tiče tragova Jelenine krvi, nađenih u njenom „mercedesu“, veštaci nisu mogli tačno da utvrde starost tih tragova. Samo se „pretpostavlja“ da je trag krvi bio relativno svež, ali ništa konkretnije. Zoran i članovi njegove porodice su tvrdili da je krv u automobil dospela kada se ona, nekoliko dana pre brutalnog ubistva, sama posekla na gepek „mercedesa“.

 

Izvor: Informer.rs/Alo.rs

Loading...

About Autor

Check Also

SLOBINA IZJAVA ŠOKIRALA SVE: „Najbolji prijatelj gori od neprijatelja“ Evo o čemu se radi!

Pevač i bivši zadrugar Slobodan Radanović, aktivan je na svojim društvenim mrežama, na kojima osim …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *