RUSKI ZVANIČNIK OTKRIO: Srbi, ne nasedajte! PUTIN JE IZNEO SVOJ STAV O KOSOVU I EVO ŠTA JE NALOŽIO LAVROVU…

Zamenik predsednika donjeg doma ruskog parlamenta Petar Olegovič Tolstoj izjavio je da je Rusiju sramota što Srbiji nije više pomogla 1999. godine.

On je rekao da danas Moskva može i hoće Beogradu više da pomogne.

„Na vama je da kažete kakva vrsta pomoći vam je potrebna“, rekao je zamenik predsednika Državne dume za današnje „Večernje novosti“.

Loading...

Tolstoj, inače potomak slavnog ruskog književnika Lava Nikolajeviča Tolstoja, izjavio je da je bombardovanje SRJ 1999. godine bila nesreća koja je zadesila srpski narod, a Ruse uverila u to koliko je Zapad licemeran i koliko su tamo na snazi dvostruki standardi.

On je naveo i da nije tačno da se ruski predsednik Vladimir Putin saglasio sa nekakvom podelom Kosova.

„Naprotiv, naložio je ruskom Ministarstvu spoljnih poslova da uloži maksimalne napore da se kosovsko pitanje rešava na osnovu Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN“, rekao je Tolstoj.

On je ocenio da je insistiranje na tome da Srbija po svaku cenu pristane na uslove Zapada kontraproduktivno i da neće doneti rešenje.

Smatra i da se zapadne zemlje neće odreći tzv. države Kosovo koju on vidi kao terorističku.

Dodajući da je 1999. godine bio u novinarskom timu koji je građanima Rusije objašnjavao šta se dešava u Jugoslaviji, Tolstoj je istakao i da „svaku uvredu Srbije ili Srba tretira lično“.

On je potvrdio i da ima porodične veze sa Srbijom, zbog čega ga, kako pišu „Novosti“, nazivaju i „srpskim Tolstojem“.

„Moj deda je bio beli oficir koji je 1921. sa svojima došao u Zrenjanin. Otac mi je rođen u Beogradu, gde je odrastao, a porodica se vratila u Rusiju posle Drugog svetskog rata“, rekao je Tolstoj.

Izvor: Tanjug

Loading...

About Autor

Check Also

Evo koliku penziju će dobiti Mile Kitić !

Mile Kitić (68) već dve godine prima nemačku penziju, koja mesečno iznosi oko 1.600 evra, saznaje …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *