Jasno, da jasnije ne može biti – MOSKVA POKOPALA NATO I SAD: Rusija će braniti SRBIJU!

Stav Rusije prema krizi na Kosmetu je da će podržati svaki zahtev Beograda prema Moskvi, a nama je stalo da se poštuju prava Srbije na južnu pokrajinu i Rusija je garant da Srbija neće izgubiti u tom procesu, izjavio je poslanik ruske Dume Jevgenij Primakov

On je za „Večernje novosti“ rekoa da će Rusija podržati svaku odluku srpskog državnog vrha oko sudbine KiM, ako se ona donese uz politički konsenzus i ako to rešenje ne izazove građanski sukob.

– Rusiji je najvažnija imovinska i lična bezbednost Srba na Kosovu i Metohiji – rekao je Primakov, poslanik Dume i unuk čuvenog šefa ruske diplomatije i obaveštajne službe Jevgenija Maksimoviča Primakova, jednog od najjzaslužnijih Rusa za Kumanovski sporazum i donošenje Rezolucije 1244 u SB UN.

Loading...

Jevgenij Maksimovič je i 2009. godine prvi put govorio o razgraničenju, tj. da Srbima ostane sever KiM i enklave u kojima žive, a njegov unuk kaže da je to bila poznata ideja koja se razmatra i dan danas.

– Stav Rusije je da Beograd to treba da reši i da takvu odluku donese ili ne – rekao je Primakov.

Upitan o tome da li srpski evropski put nema alternativu, Primakov kaže da Srbija treba da poštuje svoj interes i ako donese odluku da uđe u EU, mora da to učini uz svoje uslove.

– Vidimo šta se desilo sa privredom Bugarske, koja je potpuno uništena posle ulaska u EU. Ne smete da dozvolite takav odnos – rekao je Primakov.

Ne misli, kako kaže da stvari treba postavljati između BRIKS-a i EU, a da Srbija treba da sarađuje i sa jednima i drugima.

– Ako Srbija odluči da se približi ODKB, to jeste dodatna mogućnost. Ali, rukovodstvo Srbije izabralo je put vojne neutralnosti, koje ima svoje prednosti – rekao je Primakov.

 

Izvor: Novosti.rs

Loading...

About Autor

Check Also

Evo koliku penziju će dobiti Mile Kitić !

Mile Kitić (68) već dve godine prima nemačku penziju, koja mesečno iznosi oko 1.600 evra, saznaje …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *