BRITANCI NAM NEŠTO SPREMAJU?! Ministarstvo spoljnih poslova upozorilo državljaanje da ne PUTUJU NA SEVER KOSOVA!

Britansko Ministarstvo spoljnih poslova objavilo je savet svojim državljanima da ne putuju u Zvečan, Zubin Potok, Leposavić i severni deo Kosovske Mitrovice

Na zvaničnom vladinom sajtu, državljanima Velike Britanije se savetuje da izbegavaju ova mesta osim u neophodnim slučajevima, jer je bilo nasilnih sukoba na severu Kosova, kao i incidenata koji su uključivali eksplozije ručnih bombi i vozila u Severnoj Mitrovici.

„Protesti imaju potencijal da postanu nasilni, zato treba da pazite ukoliko ugledate da se velike mase okupljaju tokom pojačanih političkih napetosti u tom gradu. Pratite lokalne medije, konsultujte recepciju hotela za savet i redovno proveravajte informacije na ovom sajtu zbog novih podataka“, navodi se u poruci koja je na sajt postavljen 25. marta.

Loading...

Zbog toga poručuju svojim građanima da budu oprezni i izbegavaju javna okupljanja, što se posebno odnosi na područje oko mosta „Austerlic“ koji razdvaja Mitrovicu na sever i jug.

Forin ofis poručuje da putovati iz Srbije na Kosovo i natrag moguće, ali da se problemi mogu javiti prilikom ulaska u Srbiju sa Kosova „ukoliko u pasošu stoji da ste ušli na Kosovo direktno odakle bilo, a da to nije bila Srbija“.

Takođe, savet je da se izbegavaju granične ulazne kapije 1 i 31 (Leposavić i Zubin Potok), a ukoliko dođe do porasta napetosti na severu.

U tekstu je i napomena da postoji verovatnoća da teroristi pokušaju da napadnu Kosovo, ali da se u najvećem broju slučajeva posete Kosovu mogu izvesti bez problema.

Foto: Pixabay.com

Izvor: Tanjug

Loading...

About Autor

Check Also

Evo koliku penziju će dobiti Mile Kitić !

Mile Kitić (68) već dve godine prima nemačku penziju, koja mesečno iznosi oko 1.600 evra, saznaje …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *