RASPAD LAŽNE DRŽAVE IZNUTRA! ALBANCI MASOVNO BEŽE IZ „VOJSKE KOSOVA“: Bacaju uniformu i idu u inostranstvo, Priština ćuti

Tokom 2017. i 2018. godine ukupno 399 pripadnika je napustilo Kosovske bezbednosne snage (KBS), bez obzira na etničku pripadnost, rasu i pol.

Oko 400 pripadnika napustilo je KBS tokom 2017. i 2018. od kojih su neki emigrirali u inostranstvo.

Kako navodi Indeksonline, razlozi za njihovo napuštanje KBS-a su različiti, a medu njima ima i onih koji su ostavili uniformu nakon što su dobili vizu za rad u inostranstvu.

Loading...

Tzv. Ministarstvo odbrane nije konkretno odgovorilo na pitanje Indeksonline-a o kakvim razlozima je reč, kao ni koliko je pripadnika snaga napustilo uniformu da ode u inostranstvo.

– Tokom 2017. i 2018. godine ukupno 399 pripadnika je napustilo KBS, bez obzira na etničku pripadnost, rasu i pol. Da bi pripadnici mogli da napuste KBS neophodno je da popune službeni obrazac u kojem navode razloge napuštanja službe, koji se zatim preispituju i obraduju kako bi se finalizirali odlukom o napuštanju –  navodi se u odgovoru tzv. Ministarstva odbrane.

Prema saopštenju tzv. Ministarstva odbrane tokom perioda od dve godine donesene su odluke o smenjivanju pripadnika KBS-a iz sledecih razloga: demobilizacija, razrešenje od strane disciplinske komisije, penzionisanje, zdravstveni razlozi, prelazak u kadete i smrt.

 

Izvor:

Loading...

About Autor

Check Also

Evo koliku penziju će dobiti Mile Kitić !

Mile Kitić (68) već dve godine prima nemačku penziju, koja mesečno iznosi oko 1.600 evra, saznaje …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *