ŠOK! IMATE LI OVE SIMPTOME? Pacijenti sa tumorom na mozgu otkrili šta su IGNORISALI

Pacijenti oboleli od tumora na mozgu su u novoj studiji otkrili neke manje poznate simptome svoje bolesti koje na početku nisu shvatali kao opasne.

Istraživanje je sprovela doktorka Suzanne Scott sa King’s Collegea u Londonu, a u njemu je učestvovalo 39 pacijenata koji su opisali kakve su simptome imali i kako su na njih reagovali.

Mnogi su priznali da nisu obraćali pažnju na simptome poput slabije koncentracije, glavobolje, manjka interesa za uobičajene aktivnosti vezane za posao, porodične odnose ili hobije, a primetili su i neke fizičke simptome, a onda su nakon urađenih analiza bili šokirani!

Loading...

Fizičke poteškoće

– Dok sam pila čaj primetila sam da mi se ruke tresu, ali nikad nisam pomislila da bi to moglo imati neko značenje – ispričala je tako žena u dobi između 61 i 70 godina.

– Prao sam suđe i shvatio da se vrlo polako naginjem na jednu stranu. Nije mi palo na pamet da zbog toga odem lekaru – ispričao je muškarac istih godina.

Umor

Neki su priznali da nisu hteli da idu kod lekara jer su smatrali da će ispasti smešni, te su neke simptome jednostavno pripisali svojim godinama.

– Počela sam da imam potrebu za tim da odremam popodne, ali zaključila sam da je to zato što sam ušla u pedesete – rekla je žena stara između 51 i 60 godina.

 

Izvor: SrbijaDanas/Espreso

Loading...

About Autor

Check Also

Branio sam na smrt osuđene“ (4)

[ad_1] „Druže predsedniče, druže stalni sudija, i drugovi sudije porotnici. Svedoci smo epiloga jedne teške …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *