Opasne pretnje! „Molite Boga da ne krenemo da čistimo, jer ćete imati puno Srba iz Hrvatske koji će morati da idu u Srbiju“!

Hrvatska poslanica u Evropskom parlamentu koja je doprinela zabrani distribucije jednog lista iz Srbije u tu instituciju i ranije iznosila šovinističke, antisrpske i neoustaške stavove: „Molite Boga da ne krenemo da čistimo, jer ćete imati puno Srba iz Hrvatske koji će morati da idu u Srbiju“!

Zabrana srpskog „Kurira“ u Evropskom parlamentu od strane Ruže Tomašić samo je jedna u nizu bezobzirnosti ove hrvatske političarke. Podsetimo, Tomašićeva se pohvalila se da je izbacila srpski „Kurir“ iz Evropskog parlamenta i da ga poslanici više ne dobijaju uz ostale novine.

Ovakva retorika i stav hrvatske političarke, i pored svega, ne bi trebalo toliko da nas začudi. Od nje se to donekle i moglo očekivati jer se radi o ženi koja je pre neku godinu pretila etničkim čišćenjem Srba iz Hrvatske.

Loading...

Zato i ne treba da začudi što takva osoba sada pribegava najgrubljoj cenzuri zabranjujući srpski „Kurir“ u Evropskom parlamentu.

Ruža Tomašić je u maju 2015. godine, komentarišući izjavu tadašnjeg srpskog ministra rada Aleksandra Vulina da Hrvatska ne treba Srbiji da deli lekcije već da pogleda u svoje dvorište, rekla:

– Neka oni mole Boga da mi ne počistimo svoje dvorište, jer ako mi počnemo čistiti svoje dvorište, imaće oni još jako puno Srba iz Hrvatske koji će morati da idu u Srbiju. Oni drže ovu državu za blagajnu i samoposlugu, a ništa joj ne daju.

Samo pola godine ranije Tomašićeva je takođe u javnost izašla sa neprimerenom izjavom rekavši da „Srbija nije raskrstila s mračnom prošlošću i da nije promenila agresivnu politiku iz devedesetih.“

O kakvoj se pre svega ličnosti radi pokazuje i njena izjava iz 2013.

Naime na konstataciju Milorada Pupovca koji je rekao da se samo sedam odsto mladih u anketi izjasnilo da bi za partnera htelo osobu druge nacionalnosti, a samo 15 posto stranca za komšiju, reagovala je Ruža Tomašić.

– U čemu je problem ako je sedam posto mladih reklo da želi da se uda za Srbina? Ja ne želim da se moje dete uda ni za Srbina, ni za Mađara, ni za Italijana, ni za Nemca. Volela bih da moje dete i unuci govore hrvatskim jezikom – poručila je Tomašić.

Izvor: Srbija Danas/Kurir

Loading...

About Autor

Check Also

Evo koliku penziju će dobiti Mile Kitić !

Mile Kitić (68) već dve godine prima nemačku penziju, koja mesečno iznosi oko 1.600 evra, saznaje …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *