RUSIJI PRETI KATASTROFA! Ovako loše vesti se nisu čule od 2007! Putinova noćna mora

Teška vremena..

Gotovo polovina mladih Rusa, njih 44 odsto u dobi od 15 do 29 godina želi da ode iz zemlje, jer privreda stagnira, pokazuju rezultati ankete koju je proveo Galup.

Anketa, koja je uključivala 2.000 intervjua licem u lice prikupljenih u 2018. godini, pokazuje da 20 odsto svih Rusa želi da ode u inostranstvo, što je najveći udeo Rusa od 2007. kada je to želelo njih 17 odsto.

Loading...

Mladi, radno sposobni ljudi bili su najspremniji da odu, što Galup vidi kao pretnju budućem privrednom položaju i političkom uticaju Rusije.

– Iako se svi ti Rusi neće odseliti, povećanja želja za odlaskom u poslednjih nekoliko godina trebalo bi da zabrine Moskvu – navode iz Galupa.

Stanovništvo Rusije smanjilo se prošle godine po prvi put za deset godina na 146,8 miliona, ističe Galup. U dobi od 35 do 45 godina, 22 odsto Rusa izrazilo je želju za trajnim odlaskom u inostranstvo. Najtraženije destinacije su Nemačka i SAD.

Još 2014, kada je Rusija anektirala Krim, samo 14 odsto Rusa između 15 i 29 godina i sedam odsto između 30 i 45 godina nameravalo ej da se odseliti.

Anketari nepovoljne rezultate pripisuju petogodišnjem padu prihoda, vladinim merama povećanja starosne granice za odlazak u penziju i povećanjem PDV-a.

Istraživanje javnog mnjenja takođe je pokazalo da je poverenje u Putina, ponovno izabranog za predsednika prošle godine sa više od 76 posto glasova, palo na najniži nivo u poslednjih 13 godina.

Izvor: Tanjug/ Alo.rs/ B. P.

Loading...

About Autor

Check Also

Evo koliku penziju će dobiti Mile Kitić !

Mile Kitić (68) već dve godine prima nemačku penziju, koja mesečno iznosi oko 1.600 evra, saznaje …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *