Tuga! Preminula poznata srpska glumica

Nađa Regin, srpska glumica koja se pojavila u Bondovim filmovima „From Russia with Love“ (1963) i „Goldfinger“ (1964), preminula je u 87. godini, samo nedelju dana nakon još jedne Bondove devojke Tanije Malet.

„Jako nam je žao što je Nađa Regin preminula u 87. godini života. Naše misli su sa njenom porodicom i prijateljima“, piše na oficijelnoj stranici filmova 007 na Tviteru.

Loading...

Iako u Nađinoj zvaničnoj biografiji stoji da je rođena u Nišu, evropska filmska diva našeg porekla svoje prve glumačke korake načinila je u Kraljevu, gde je provela detinjstvo, na priredbama za decu, a imala je tada samo sedam godina.

Put Nađe Regin do zvezda bio je težak. Njenog oca su oktobra 1941. godine u okupiranom Kraljevu streljali Nemci. Majka Milka se potom sa decom preselila u Beograd, gde je imala rođake. Tamo je Milka napisala roman „Svitanja“, dok je Nađa pohađala Sedmu žensku gimnaziju i baletsku školu.

Kasnije, kao student Akademije za pozorišnu umetnost (u klasi profesora Jože Rutića, a kolege su joj bili Pavle Minčić, Ciga Jerinić, Jelena Jovanović Žigon i Petar Banićević) 1949. godine debitovala je u ostvarenju „Priča o fabrici“, režisera Vladimira Pogačića.

Za vreme studija Nađa je snimila i domaće filmove „Čudotvorni mač“, režisera Vojislava Nanovića i „Frosina“, a po diplomiranju filmove „Ešelon dr M.“, u režiji Žike Mitrovića i koprodukcijski film „Kuća na obali“, režisera Boška Kosanovića.

Svoj filmski pohod na Evropu ova Srpkinja počela je 1963. godine ulogom u drugom nastavku avantura Džejmsa Bonda – „Iz Rusije s ljubavlju“, ulogom devojke negativca Karima, dok je naredne godine u „Goldfingeru“, postala i jedna od Bondovih devojaka. Saradnja s glumcem Šonom Konerijem otvorila joj je potom vrata u svetu celuloidnih traka.

Izvor: Kurir.rs

Loading...

About Autor

Check Also

Branio sam na smrt osuđene“ (4)

[ad_1] „Druže predsedniče, druže stalni sudija, i drugovi sudije porotnici. Svedoci smo epiloga jedne teške …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *