HARADINAJ: SRBI ĆE UŠETATI NA PRAZNO KOSOVO I UHAPSITI GA?! Otkriveno šta se krije iza taksi: Evropa daje vize, kreće masovni EGZODUS Albanaca!

Evropski komesar za pregovore o pristupanju Johanes Han je tokom razgovora sa predsednikom privremenih kosovski institucija Hašimom Tačijem pozvao Prištinu da suspenduje kontraproduktivne tarife, a sada je i poznat razlog zbog kojeg vlada u Prištini, uporno odbija da ih ukine.

Evropski komesar za pregovore o pristupanju Johanes Han je tokom razgovora sa predsednikom privremenih kosovski institucija Hašimom Tačijem pozvao Prištinu da suspenduje kontraproduktivne tarife.

”Ponavljam poziciju EU da je kontraproduktivne tarife moraju bar biti suspendovane”, napisao je Han na svom Tviter nalogu.

Loading...

Posle sastanka sa Hašimom Tačijem evropski komesar je na svom Tviter nalogu napisao i da je ”važno da se dijalog Srbije i Kosova nastavi brzo”.

Han je ocenio da je to u interesu ”stabilnosti i napretka šireg regiona”.

U kabinetu evropskog komesara za Tanjug su potvrdili da je Han sa Tačijem razgovarao o taksama, neophodnosti nastavka dijaloga Beograda i Prištine, ali i ukupnom evrointegracionom procesu Kosova.

Vizna liberalizacija, dijalog i politika proširenja bile su teme sastanka predsednika Evropskog saveta Donalda Tuska i Ramuša Haradinaja, potvrđeno je Tanjugu iz Saveta.

Međutim, ukoliko bi EU dala vize građanima lažne države Kosovo, prema prvim informacijama, skoro milion Albanaca bi otišlo od iz južne srpske pokrajine.

 

Izvor: Alo.rs/  D.N.

Loading...

About Autor

Check Also

Evo koliku penziju će dobiti Mile Kitić !

Mile Kitić (68) već dve godine prima nemačku penziju, koja mesečno iznosi oko 1.600 evra, saznaje …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *