TRANSKRIPT RAZGOVORA VUČIĆA I PUTINA: Dragi prijatelju, pritiskaju nas zbog Kosova… Rusija sve zna – Putin pomenuo VOJNU PODRŠKU!

Predsednici Srbije i Rusije Aleksandar Vučić i Vladimir Putin susreli su se danas u Pekingu, a evo kako je izgledao razgovor dvojice državnika

V. Putin: Poštovani gospodine predsedniče! Drago mi je da smo se ponovo sreli.

I naravno, srdačno se sećam gostoprimstva koje ste pružili ruksoj delegaciji tokom naše posete Beogradu 17. januara. Tada su pregovori promovisali širenje naše interakcije, intenziviranje bilateralnih odnosa. To se ogleda u obimu trgovine, on je skroman, ali se i dalje povećao u protekloj godini za dva posto.

Loading...

Mi održavamo stalne kontakte na političkom nivou između naših ministara spoljnih poslova. Odnosi se razvijaju u tako osetljivom području kao što je vojno-tehnička saradnja, vojna interakcija.

Drago mi je što imam priliku da se sretnem sa vama na marginama današnjeg događaja, da razgovaramo o bilateralnim odnosima i o situaciji u regionu.

A. Vučić: Gospodine predsedniče, dragi Vladimiroviču, dragi prijatelju! Drago mi je da smo se sreli danas.

Pre svega, želeo bih da napomenem da je vaša istorijska poseta Srbiji bila od velike važnosti za dalji razvoj naših odnosa, odnosa Srbije i Rusije.

Vaša poseta je donela mnogo konkretnih rezultata, ali ova poseta je bila sa dušom, jer je dodirnula dušu svih građana Srbije.

Hvala vam još jednom na velikoj podršci u razvijanju najboljih političkih odnosa između naših zemalja.

I moram da izrazim svoju zahvalnost za vašu podršku teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, jer podržavate našu zemlju u svim svetskim organizacijama. Ovo je vrlo važno pitanje za nas, kao što znate.

Imamo veliki pritisak zbog Kosova. Mnogo vam hvala za vašu nedvosmislenu podršku.

I još jednom moram naglasiti da je naš zajednički uspeh stalno povećanje trgovine. Imamo interakciju u mnogim oblastima. I mislim da u energetici, infrastrukturi, inovacijama, tehnološkom razvoju treba da ojačamo i ojačamo naše odnose.

Hvala vam još jednom za današnji sastanak

 

Izvor: Alo.rs

 

Loading...

About Autor

Check Also

Evo koliku penziju će dobiti Mile Kitić !

Mile Kitić (68) već dve godine prima nemačku penziju, koja mesečno iznosi oko 1.600 evra, saznaje …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *