„GDE VAM JE RAZUM, SRCE?“ Ovo je najveći SKANDAL na Evroviziji! Politika umešala prste!

Izbor za Pesmu Evrovizije je idejno nastao iz želje da se stanovnici Evrope ujedine posle nemilih događaja u Drugom svetskom ratu. Ovo takmičenje iz godine u godinu prate razni skandali.

Iako pravila Evrovizije zabranjuju iskazivanje političkih poruka, ta pravila se uvek krše. Finska predstavnica Krista Sigfrids je pesmom „Marry me“ propagirala legalizaciju gej brakova

Jordan je 1978. godine odbio da prenosi nastup Izraela, a kada je on pobdeio, objavili su da je trijumfovala Belgija. Nemačku je 2005. godine predstavljala Gracija, a javnost je apelovala da je njeno učestvovanje namešteno, ali ipak je bila treća.

Loading...

Izrael je 1973. godine odlučio da njihovi predstavnici nose pancire, protestujući zbog masakra izraelskih sportista na Olimpijadi.

Dana Internacional predstavljala je Izrael 1998. godine i pobedila pesmom „Diva“ i bila je prva transseksualna osoba koja je učestvovala na ovom takmičenju, međutim, 2014. godine pobedu za Austriju odnosi i transeksualac Končita Vurst.

Poznat je i skandal na nastupu Španije 2010, kada je nepoznat čovek krenuo da se kreće i da igra na sceni. Takođe do skandala je došlo i 2018. godine kada na nastupu Engleske na scenu upao čovek koji je oduzeo mikrofon pevačici.

Jedna od kontroverznijih godina je bila 2016. kada je pobedila sa pesmom „1944.“ koja priča o genocidu Rusije nad Ukrajinom dok je u tom trenutku goruća tema bila situacija na Krimu, prenosi „Blic“.

„Stranci dolaze u vaše kuće, ubijaju vas i govore nismo mi, nismo mi krivi… Gde vam je razum, vaše srce? Čovečanstvo plače. Mislite da ste bogovi, a svi umiru. Ne gutajte naše duše“, deo je teksta iz pesme „1944“.

 

Izvor: Alo.rs

Loading...

About Autor

Check Also

SLOBINA IZJAVA ŠOKIRALA SVE: „Najbolji prijatelj gori od neprijatelja“ Evo o čemu se radi!

Pevač i bivši zadrugar Slobodan Radanović, aktivan je na svojim društvenim mrežama, na kojima osim …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *