NIKO NIJE MOGAO DA VERUJE! Novak doneo šokantnu odluku pred Australijan Open!

Niko nije očekivao da će ovo da uradi.

Drugi reket sveta Novak Đoković bi naredne teniske sezone, pre Australijan opena, trebalo da se vrati na turnir u gradu u kojem je osvojio treću titulu u karijeri.

Loading...

Srbin će 2020. otvoriti novim turnirom na Turu, ATP Kupom, na kojem će nastupati od 6. januara. Na njemu će predstavljati Srbiju zajedno sa Dušanom Lajovićem i boriti se za prvu titulu u istoriji tog turnira.

Nakon toga su svi očekivali da će Novak da napravi pauzu do Australijan opena (20. januar), ali izgleda da to neće biti slučaj, na veliko iznenađenje i šok teniske javnosti.

Mičal Samulski, čuveni teniski novinar, na svom Tviter profilu objavio je informaciju da se Novak Đoković odlučio na turnir iz Serije 250 u australijskom Adelejdu!

Neverovatnoo zvuči da je Đoković prvi i jedini put nastupao u na turniru u Adelejdu davne 2007. godine kada je u finalu pobedio Krisa Gučionea sa 2-1 u setovima i osvojio treću titulu u karijeri.

Pomenuti turnir se godinu dana kasnije ugasio, a sada, 2020. godine, se vraća na ATP Tur i vidu velikog projekta Teniskog saveza Australije.

Novak je godinu završio na drugom mestu ATP rang liste i biće mu jako teško da u januaru preuzme tron od Rafaela Nadala, ali je sigurno da će eventualnom pobedom u Adelejdu poboljšati svoje šanse.

 

Izvor: Alo.rs

Loading...

About Autor

Check Also

SVI SU GLEDALI: Evo šta su Jelena i Novak radili na tribinama !

Otvaranje „Adria Toura“ u Beogradu je bio spektakl posebne vrste. Gledali smo najpre egzibiciju na …