VOZAČI, OVO MORATE ZNATI: Od Nove godine ZABRANA! Uvode se NOVE MERE!

„Znaće se red i mir, građani će biti zaštićeni“

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da grad priprema strategiju kako bi se omogućilo da javni prevoz funkcioniše bez zastoja.

Loading...

– Prva mera koja se već primenjuje od 1. decembra je zabrana dostave robe u maloprodajne objekte od 7 do 20 sati, jer smo tako oslobodili žute trake, zaustavne trake i tramvajske šine od vozila koja su se tu zaustavljala i tako pravila nered i haos u saobraćaju. Ovu meru poštuju najveći distributeri tako da smo juče ispisali manje od 50 prekršajnih naloga od 700 rešenja za dostavljanje robe, koliko ih je grad izdao. Tu i tamo nađemo nekog distributera, uglavnom iz unutrašnjosti, koji pokušava da izigra odluku, ali građani već mogu da vide da su ulice prohodnije zbog toga što nema dostavnih vozila – rekao je Vesić u Jutarnjem programu Studija B.

On je dodao da je sledeća mera, koja stupa na snagu tokom januara, napredna tehnologija koju grad već implementira, a koja će omogućiti da se potpuno eliminiše zaustavljanje bahatih vozača na pešačkim prelazima, žutim trakama – čuvena „četiri migavca.“

– O tome kako će izgledati ta vrsta kontrole obavestićemo javnost neposredno pred njeno uvođenje. Ono što mogu da obećam jeste da će građani biti zadovoljni i da više niko neće trpeti teror bahatih vozača koji zauzimaju ulice i trotoare, parkiraju gde i kako ko stigne. U Beogradu će se znati red i mir, građani će biti zaštićeni – poručio je zamenik gradonačelnika Beograda.

Izvor: srbijadanas.com/Mediji

Loading...

About ekskluzivnevesti

Check Also

Branio sam na smrt osuđene“ (4)

[ad_1] „Druže predsedniče, druže stalni sudija, i drugovi sudije porotnici. Svedoci smo epiloga jedne teške …