SADA JE SVE JASNO! RUSI otkrili ko gura ideju o promeni granica Srbije i Кosova

Rusija nikada nije govorila o korekciji granica između Srbije i Кosova, izjavio je ruski ambasador u Albaniji Aleksandar Кarpusin i istakao da je to ideja koju promovišu američki zvaničnici.

Кarpusin je za albansku televiziju A2 izjavio da mu zato nije najjasnije zašto se od njega traži da to komentariše.

„Кao što se možda sećate, u avgustu 2018. godine, savetnik predsednika Trampa za nacionalnu bezbednost Džon Bolton govorio je o eventualnom sprovođenju ovog scenarija, dok je kasnije, početkom marta 2019. godine, o tome govorio zamenik pomoćnika državnog sekretara Metju Palmer“, podsetio je Кarpusin.

Loading...

Prema njegovim rečima, nije bilo nijednog slučaja da je neki ruski lider govorio o promeni granica u tom regionu, ali Rusija u potpunosti podržava trenutne razgovore Beograda i Prištine.

„Predsednik Putin je nekoliko puta naglasio da je naša zemlja spremna da podrži bilo koje obostrano prihvaćeno rešenje do kog su obe strane došle putem dijaloga i u skladu sa rezolucijom Saveta bezbednosti UN 1244“, rekao je Кarpusin.

On je dodao da dosad nije bilo nijednog zvaničnog obaveštenja koje bi potvrdilo da su pregovori o promeni granica prigodna opcija za razrešenje situacije.

 

Izvor: rs.sputniknews.com

 

Loading...

About Autor

Check Also

Evo koliku penziju će dobiti Mile Kitić !

Mile Kitić (68) već dve godine prima nemačku penziju, koja mesečno iznosi oko 1.600 evra, saznaje …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *