ZASTRAŠUJUĆA ANKETA: Građani ne odlaze iz Srbije zbog malih plata, VEĆ SAMO ZBOG OVE STVARI!

Na osnovu 31.650 unosa, dobijeni su rezultati po kojima je na prvom mestu kao razlog za odlazak iz Srbije: „Jer želim da živim u uređenoj zemlji“

Građani Srbije imaju mnogo razloga da napuste zemlju, a dovoljan im je samo jedan razlog da ipak ostanu ovde – život u uređenoj zemlji. To je pokazalo onlajn istraživanje Nedeljnika.

Na pitanje „Zbog čega biste napustili Srbiju?“ ponuđeno je 20 različitih odgovora. U prvih pet najčešće biranih nisu ni male plate, ni stalan posao, ni studiranje u inostranstvu, ni bolja karijera… Nisu su to bili ni čisto ekonomski razlozi iz korpusa „trbuhom za kruhom“, za koje se najčešće misli da su prelomni.

Loading...

Na osnovu 31.650 unosa, dobijeni su rezultati po kojima je na prvom mestu kao razlog za odlazak iz Srbije: „Jer želim da živim u uređenoj zemlji“. Sledeći je „Zbog nesposobnih i lopovskih političara“, zatim korupcija i kao četvrti najčešći odgovor je „Jer se ovde nikad ništa neće promeniti“.

Sledećim redosledom dalje su najčešće zaokruživani: pravna nesigurnost, nepotizam, nacionalizam i primitivizam, male plate, bolja perspektiva u inostranstvu i „svi lopovi koji me potkradaju, kojih ima na svakom koraku“…

Izvor: Espreso.rs / Nedeljnik

Loading...

About Autor

Check Also

Branio sam na smrt osuđene“ (4)

[ad_1] „Druže predsedniče, druže stalni sudija, i drugovi sudije porotnici. Svedoci smo epiloga jedne teške …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *