Hvala Putinu! RUSKA POMOĆ! Pravoslavnoj braći Srbima na Kosovu iz Moskve stiže ono najpotrebnije! OD SRCA!

Za Zdravstveni centar u Kosovskoj Mitrovici građani Rusije prikupili su tonu lekova, koji su u Srbiji dopremljeni avionom i od 26. marta su u postupku carinjenja.

Lekovi su prikupljeni prema spisku potreba koje je napravio ZC u Kosovskoj Mitrovici.

Jevgenij Primakov, predstavnik Ruske humanitarne misije i poslanik ruske Dume, rekao je da se nada da će pošiljka vrlo brzo stići u srpsku pokrajinu.

Loading...

– U pošiljci je ono što nedostaje Zdravstvenom centru u Kosovskoj Mitrovici, čija su skladišta lekova ispražnjena, kao i rafovi apoteka – rekao je Primakov. – Ta bolnica je jedinstvena, jer pomaže svim ljudima.

Primakov je osudio takse koje je Priština uvela na robu iz Srbije i rekao da izgleda da su „pritisci iz Vašingtona i Brisela na Prištinu nedovoljni i neiskreni“.

– Dužnost je Ruske humanitarne misije upravo da pomaže ljudima koji su lišeni osnovnih ljudskih prava – rekao je Primakov. – Do sada je ova humanitarna organizacija u centralnoj Srbiji i na KiM uručila pomoć vrednu oko pola miliona evra, renovirali smo vrtiće, obezbedili ambulantna vozila… Tu smo uvek kad treba.

Ista organizacija, rekao je Primakov, planira da opremi školu u Zubinom Potoku, kao i da na školu ili bolnicu u Raškoj postavi solarne ploče.

Izvor: Srbija Danas/Novosti

Loading...

About Autor

Check Also

Evo koliku penziju će dobiti Mile Kitić !

Mile Kitić (68) već dve godine prima nemačku penziju, koja mesečno iznosi oko 1.600 evra, saznaje …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *