Bivši NATO oficir se izvinio Srbima, pa izazvao Stoltenberga: IZAĐI MI NA CRTU zbog bombardovanja SRJ!

Bivši oficir NATO-a na Kosovu i Metohiji, Norvežanin Kristian Kaš izazvao je Generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenberga na debatu.

– Jens Stoltenberg, izazivam Vas bilo gde, bilo kada da se nađemo u otvorenoj i poštenoj debati gde možete objasniti zašto je NATO vodio svoju agresiju na Jugoslaviju i zašto je Norveška bila vodeća nacija u bombardovanju Libije – napisao je Kristijan Kaš na Fejsbuku.

Kađ je opisao i svoje utiske iz razgovora sa Torvaldom Stoltenbergom, ocem trenutnog Generalnog sekretara NATO o agresiji Alijanse na SRJ.

Loading...

– Kada je NATO vodio svoju agresiju na Jugoslaviju, Torvald je bio veoma tužan i rekao mi je da nijedna nezavisna nacija nikada ne bih prihvatiti diktat u Rambujeu gde je NATO tražio slobodan pristup svim kopnenim, morskim i vazdušnim, bez krivične odgovornosti ili kompenzacije, pored referendum na Kosovu, a ne na ostatku Jugoslavije, u roku od tri godine da se odluči o budućnosti srpske pokrajine – napisao je Kaš na svom blogu „Sorry Serbia“ („Izvini Srbijo“).

Kristijan Kaš u Beograd je došao prvi put u decembru 2000. godine.

Bio je oficir Kfora, a onda se izvinio Srbiji.

Od tada, živi u Srbiji i brani srpske interese.

Izvor: Srbija Danas

Loading...

About Autor

Check Also

Evo koliku penziju će dobiti Mile Kitić !

Mile Kitić (68) već dve godine prima nemačku penziju, koja mesečno iznosi oko 1.600 evra, saznaje …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *