DA LI JE OVO MOGUĆE: Poraz Đokovića u prvom kolu Monte Karla!

Bilo bi bolje doći na Pariz sa pobedom na nekom od ta tri turnira, ali prethodnih sezona sam imao neka odlična izdanja na Rolan Garosu, iako nisam osvajao masterse koji su mu prethodili, kaže Novak

BRAĆA Novak i Marko Đoković su u tandemu stali na prvom koraku turnira u dublovima u Monte Karlu, pošto su lako izgubili od kolumbijskog para Huana Sebastijana Kabala i Roberta Fara (6:1, 6:3). Ali, niko nije ni očekivao da će daleko da doguraju.

Glavna očekivanja nisu da Đoković osvoji turnir u Kneževini, u koji će ući duelom drugog kola protiv Filipa Kolšrajbera (pobedio Tara Denijela 6:1 6:3), već da pokori Rolan Garos, pre koga će igrati na tri masters turnira na šljaci, uz pomenuti Monto Karlo, još u Madridu i Rimu.

Loading...

– Bilo bi bolje doći na Pariz sa pobedom na nekom od ta tri turnira, ali prethodnih sezona sam imao neka odlična izdanja na Rolan Garosu, iako nisam osvajao masterse koji su mu prethodili. Učinci na tim turnirima ne moraju da utiču na moju psihu pred Rolan Garos, ali bih sigurno imao veću dozu samopouzdanja kada bih osvojio jedan od tih turnira – kaže Đoković.

Novak je jednom, 2016, već držao istovremeno sva četiri najveća pehara. U Parizu će mu se pružiti prilika da to uradi drugi put u karijeri, a najveća prepreka će mu biti 11-struki osvajač Rolan Garosa Rafael Nadal.

– Osim što je tu onaj jedan momak, naravno, sve je otvoreno… Rafa je iraziti favorit na bilo kojoj šljaci. Naravno, zavisi i od toga kako se oseća. Ako je fizički spreman, definitivno je broj jedan na šljaci. Pobeda nad Rafom na Rolan Garosu je jedan od najvećih izazova u ovom sportu, kao i pobeda nad Federerom na „Vimbldonu“. Imao sam sreće da ostvarim obe, što je posebna stvar, jer su tokom karijera dominirali na tim podlogama.

Posle Novaka i Nadala, najveći favorit za osvajanje Rolan Garosa je Federer.

– Veći je favorit na ostalim grend slemovima, ali je i Rolan Garos osvojio u prošlosti. Prošle godine nije igrao, pa je teško da se proceni njegov nivo, osim te jedne godine, kada je zbog promene reketa i povrede igrao 10-20 odsto slabije. Uvek ga očekujem na najvišem nivou, na bilo kojoj podlozi. Jedan je od favorita za titulu na svakom turniru. Nedostajao je tenisu na šljaci prošle godine – ističe Novak.

Izvor: Novosti.rs/Đ.M.

Loading...

About Autor

Check Also

SVI SU GLEDALI: Evo šta su Jelena i Novak radili na tribinama !

Otvaranje „Adria Toura“ u Beogradu je bio spektakl posebne vrste. Gledali smo najpre egzibiciju na …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *