NOVAK ĐOKOVIĆ OSTAO BEZ NAJVEĆEG SAVEZNIKA: Podlegao je pritisku, došao i IZVINIO SE SRBINU! Veliki udarac

“Povlačim se sa svoje funkcije jer je moj posao bio da radim u ime sporta i igrača…“

Džastin Gimelstob, kontroverzni Amerikanac sa velikim uticajem u svetu tenisa, objavio je da će se povući iz uloge predstavnika igrača u ATP-ju.

Gimelstob je otvorio dušu u intervjuu za „Njujork Tajms“ rekavši da ne planira da sačeka odluku Saveta igrača ATP, koji je trebalo da glasaju 14. maja u Rimu.

Loading...

Podsetimo, Gimelstob je na američkom sudu proglašen krivim za “nasilan napad” na bivšeg prijatelja Renalda Keplana pred njegovom ženom i detetom.

“Povlačim se sa svoje funkcije jer je moj posao bio da radim u ime sporta i igrača. Moja situacija je jednostavno postala prevelika smetnja i prepreka. To je moja krivica i prihvatam odgovornost zbog onoga što sam uradio na Noć veštica”, izjavio je Gimelstob.

Najuticajniji teniseri nisu hteli da u javnosti pričaju o tome da li podržavaju Amerikanca ili ne, izuzev Vavrinke i Marija, koji su glasno i jasno rekli da njemu mesto u tenisu nije.

Kada se Vavrinka oglasio, u utorak popodne, Gimelstob je već bio u avionu – na putu iz Los Anđelesa u Španiju, gde je išao da se sastane sa Novakom Đokovićem, predsednikom Saveta igrača ATP, koji se pripremao za Masters u Madridu.

“Novak je postao jedan od najvećih Gimelstobovih saveznika u tenisu i njih dvojica su zajedno veoma naporno radili kako bi pobedili Krisa Kermoda u martu u pokušaju da obnovi svoj mandate na mestu predsednika ATP-ja”, naveo je novinar Kristofer Kleri iz Njujork Tajmsa.

Ono što sam hteo je da Novaka pogledam u oči i da mu kažem dve najbitnije stvari – da mu se zahvalim i da mu se izvinim”, jasan je bio Amerikanac.

Gimelstob je od 2008. godine obavljao funkciju reprezenta Amerike u ATP-ju, a jedan je od trojice takvih koje je izabrao Savet igrača.

Iako ga je sud proglasio krivim, izgleda da Gimelstob nije u potpunosti saglasan sa tom odlukom.

“Oduvek sam prihvatao odgovornost za ono što se desilo te večeri i tako će i ostati. Ujedno sam osporavao i nastaviću da osporavam način na koji se to predstavilo. To je ostavilo ‘mrlju’ i kompromitovalo ovaj sport i ljude koji su me izabrali da obavljam svoju funkciju”, naveo je Gimelstob.

 

Izvor: B92.net

Loading...

About Autor

Check Also

SVI SU GLEDALI: Evo šta su Jelena i Novak radili na tribinama !

Otvaranje „Adria Toura“ u Beogradu je bio spektakl posebne vrste. Gledali smo najpre egzibiciju na …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *