Home / SPORT / NOVAK ĐOKOVIĆ OSTAO BEZ NAJVEĆEG SAVEZNIKA: Podlegao je pritisku, došao i IZVINIO SE SRBINU! Veliki udarac

NOVAK ĐOKOVIĆ OSTAO BEZ NAJVEĆEG SAVEZNIKA: Podlegao je pritisku, došao i IZVINIO SE SRBINU! Veliki udarac

“Povlačim se sa svoje funkcije jer je moj posao bio da radim u ime sporta i igrača…”

Džastin Gimelstob, kontroverzni Amerikanac sa velikim uticajem u svetu tenisa, objavio je da će se povući iz uloge predstavnika igrača u ATP-ju.

Gimelstob je otvorio dušu u intervjuu za “Njujork Tajms” rekavši da ne planira da sačeka odluku Saveta igrača ATP, koji je trebalo da glasaju 14. maja u Rimu.

Loading...

Podsetimo, Gimelstob je na američkom sudu proglašen krivim za “nasilan napad” na bivšeg prijatelja Renalda Keplana pred njegovom ženom i detetom.

“Povlačim se sa svoje funkcije jer je moj posao bio da radim u ime sporta i igrača. Moja situacija je jednostavno postala prevelika smetnja i prepreka. To je moja krivica i prihvatam odgovornost zbog onoga što sam uradio na Noć veštica”, izjavio je Gimelstob.

Najuticajniji teniseri nisu hteli da u javnosti pričaju o tome da li podržavaju Amerikanca ili ne, izuzev Vavrinke i Marija, koji su glasno i jasno rekli da njemu mesto u tenisu nije.

Kada se Vavrinka oglasio, u utorak popodne, Gimelstob je već bio u avionu – na putu iz Los Anđelesa u Španiju, gde je išao da se sastane sa Novakom Đokovićem, predsednikom Saveta igrača ATP, koji se pripremao za Masters u Madridu.

“Novak je postao jedan od najvećih Gimelstobovih saveznika u tenisu i njih dvojica su zajedno veoma naporno radili kako bi pobedili Krisa Kermoda u martu u pokušaju da obnovi svoj mandate na mestu predsednika ATP-ja”, naveo je novinar Kristofer Kleri iz Njujork Tajmsa.

Ono što sam hteo je da Novaka pogledam u oči i da mu kažem dve najbitnije stvari – da mu se zahvalim i da mu se izvinim”, jasan je bio Amerikanac.

Gimelstob je od 2008. godine obavljao funkciju reprezenta Amerike u ATP-ju, a jedan je od trojice takvih koje je izabrao Savet igrača.

Iako ga je sud proglasio krivim, izgleda da Gimelstob nije u potpunosti saglasan sa tom odlukom.

“Oduvek sam prihvatao odgovornost za ono što se desilo te večeri i tako će i ostati. Ujedno sam osporavao i nastaviću da osporavam način na koji se to predstavilo. To je ostavilo ‘mrlju’ i kompromitovalo ovaj sport i ljude koji su me izabrali da obavljam svoju funkciju”, naveo je Gimelstob.

 

Izvor: B92.net

Loading...
loading...

About Autor

Check Also

NIKO NIJE MOGAO DA VERUJE! Novak doneo šokantnu odluku pred Australijan Open!

Niko nije očekivao da će ovo da uradi. Drugi reket sveta Novak Đoković bi naredne …