SLOBA SE UBIO U HAGU!? Karla Del Ponte otkrila NAJVEĆU TAJNU TRIBUNALA!

Slobodan Milošević, bivši predsednik Srbije i SRJ, nesmotreno je izvršio samoubistvo mešajući lekove u zatvorskoj ćeliji u Sheveningenu 2006. godine, otkriva bivša glavna tužiteljka Haškog tribunala Karla del Ponte! Miloševiću je smrt, kako ona tvrdi, pomogla da izbegne hašku presudu da je kriv za zločine iz devedesetih.

Del Ponteova priznaje da ju je Miloševićeva smrt 11. marta 2006. razbesnela, i to na mnogo načina i na jednom dubljem nivou.

Očajnički beg

Loading...

– Nakon četiri godine saslušanja odbrani je preostalo još samo 40 sati izlaganja. Suđenje je trebalo da se završi za nekoliko nedelja. Mesecima smo upozoravali da Milošević ne uzima propisani lek za visoki pritisak, a nismo znali da uzima nepropisane lekove, koji su suzbili korisno dejstvo njegovog leka. Milošević je od raspravnog veća zatražio da mu dopusti privremenu slobodu kako bi mogao da otputuje u Rusiju „na lečenje“.

Smatrali smo to upravo onim što je i bilo: očajničkim pokušajem da izbegne proglašenje da je kriv, nastojeći da svoje zdravstveno stanje prikaže što lošijim kako bi se pridružio svojoj supruzi i sinu, koji su bili u begu od srpskih vlasti, i da bi utekao – napisala je Del Ponteova u svojoj knjizi „Ratni zločinci i ja“, dodajući:

– Mogli smo samo da nagađamo da je Miloševićeva smrt bila samoubistvo iz nesmotrenosti. Ali Milošević je znao za svoju bolest i morao je da zna da se mešajući lekove igra životom.

Del Ponteova konstatuje da Milošević ništa ne bi dobio da je poživeo, a sve bi izgubio:

– Smrt je bila njegov beg. Stotine svojih žrtava lišio je potpunog zadovoljenja pravde koju zaslužuju.

Počasni predsednik SPS Milutin Mrkonjić tvrdi da su navodi Del Ponteve laž i budalaština:

Ona ga je ubila

– Slobodan da pije lekove da se ubije?! Nije on bio lud! Ubica Miloševića je ološ Karla del Ponte! Budaletina, kriminalac jedan! Zar još nije umrla ta baba?! Ološ baba i Tribunal, taj potpuno nelegalan sud, ubili su Slobodana. I to zato što su znali da ne mogu da ga osude, da nemaju nijedan dokaz protiv njega.

Toma Fila
MILOŠEVIĆ JE ŽRTVA KARLINE AMBICIJE

Advokat Toma Fila, koji je zastupao Miloševića pred Tribunalom, kaže da su tvrdnje bivše haške tužiteljke izmišljotine.

– Obdukcija nije ustanovila da se Milošević ubio mešanjem lekova. Njega su upravo Del Ponteova i sud ubili tempom i načinom suđenja – iscrpljivanjem, jer su ga zatrpavali dokumentacijom. Milošević je žrtva njene bolesne ambicije.

 

Izvor: Srbija Danas/Kurir

Loading...

About Autor

Check Also

Evo koliku penziju će dobiti Mile Kitić !

Mile Kitić (68) već dve godine prima nemačku penziju, koja mesečno iznosi oko 1.600 evra, saznaje …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *